Kinų virtuvės paslaptys

Visame pasaulyje populiarūs kiniški patiekalai gelbsti nuo bado skurstančiuosius ir suteikia romantikos pasimatymams. Kinų virtuvės receptai žavi savo įvairove, išradingumu bei sulaukia milžiniško pasisekimo uolių šeimininkių virtuvėse.

Nepaslaptis, kad visi kiniški patiekalai yra vienodi, nepisant to, kad kiekviename restoranėlyje dirbantis kinas – virėjas būna kilęs vis iš kito Kinijos regiono ir atstovauja vis kitai kulinarinei tradicijai. Kad mums būtų patogiau susigaudyti iškalbinguose kinų valgiaraščiuose, išmanūs virėjai nuo seno patiekalus numeruoja, kiekvienam skaičiui suteikdami unikalų, iškalbingą ir lengvai įsimenamą pavadinimą.

Tradicinės kinų šeimos vaišės

Kinų virtuvė sėkmingai skinasi kelią ir Lietuvoje. Vien prie Seimo įsikūrę trys kiniškų patiekalų restoranai, greitai jų bus dar 20. „Lietuviai nuo seno mėgsta kinišką maistą“, – sako vienas kinietis Lao Che. Jis pabrėžia, kad lietuviai – valgytojai ypatingai vertina kiaulieną.

„Reaguodami į augančią paklausą, savo klientams siūlome sushi ir kebabų, ukrainietiškų koldūnų ir lietuviškų šašlykų bei tautinės picos. Visos Lietuvoje užaugintos daržovės ir mėsa puikiai tinka kiniškiems patiekalams gaminti, net bambukų ūglius sėkmingai pakeičiame varpučio šaknimis iš miesto klombų“, – aiškina kinietis.

Pasak pašnekovo, būna, kad klientai pageidauja ko nors specifinio, tuomet kinai į maistą prideda papildomą saują lietuvių mėgiamos sodos (E621). L. Che tvirtina, kad lietuviai labiausiai mėgsta ir gausiausiai užsisakinėja ryžius – „kiekvienas kinų restorano svečias visuomet prašo ryžių, kuriuos valgo ne šaukštu, o specialiomis lazdelėmis“, – džiaugiasi virėjas.

P.S. Geidaujantiems siūlome aplenkti blokuojančias sistemas ir užsisakyti kiniškų receptų PDF

Pabaigai pateikiame populiariausių kiniškų patiekalų TOP trejatuką:

I vieta – Nr. 32

II vieta – Nr. 5

III vieta – Nr. 27

 

Share

Comments are closed.