Kopūstų pyragas

Už šį nuostabaus kopūstų pyrago receptą širdingai dėkojame Skirmantui! Skirtumo T. naujas požiūris į nostalgiškasias bandeles su raugintais kopūstais (булочки с квашеной капустой) – Kopūstų pyragas su kiaulienos spirgais:

Skirtumas Toks: jami kopūsto 500 g, pili troškintuvan biškį vandens, dedi kopūstus ir trokšini. Kol ten troškinasi, jami iš kameros sluoksniuotą tešlą, arba galima ir pačiam pasidaryti.

Tešlą dedi į indą. Tinka tortinės arba silikoninės uždaros formos. Į kopūstus suminkštėjusius dedi druskos (pagal skonį turbūt) ir cukraus (pora šaukštų) supjaustytus du išvirtus kiaušinius bei grūdėtos varškės pakelį, bei krapus visa tai verti ant išklotos tešla formos.

Užbarstai tarkuotu parmezanu (parmezaną gražiai užpili tolygiai!) plaktų dviejų kiaušinių bei gera pusstikline grietinės mišiniu.

Kepi orkaitėj 180 laipsnių tol kol iškepa 😉

Kopūstų pyragas pagal Skirmantą: geriausias - pagardintas kiaulės spirgais!
Share

Comments are closed.