World Zep Day After

Penktą kartą per žemę nusirito Pasaulio cepelinų diena World Zep Day, sukvietusi lietuvius iš viso pasaulio susėsti prie gardžiais cepelinais garuojančio stalo. Šiais metais ištikimi lietuviškų patiekalų restoranai ir smuklės aktyviau džiugino lankytojus ir skleidė žinią apie Cepelinų dieną socialiniais tinklais pasauliui.

Gali būti, kad 2018 metais Pasaulio cepelinų dienos proga Šnekutis išvirė didžiausią cepą. Tiksliau – šeimininkė Šnekutienė sekmadienį į stalą Šv. Mikalojaus Šnekutyje patiekė 9,69 kg. svorio tikrą didžkukulį, gausiai užklotą spirgais, dydžiu sulig amerikietiško futbolo kamuolys! Visi apsivalgė – patikėkit!

Sekmadienį, kol Amerika tik bunda, Vilniuje prie cepelinų stalų susėdę Šnekučio svečiai laukė prasidedant didžiulio amerikietiško futbolo čempionato Super Bowl. Tas yra specialiai suderintas su Cepelinų diena, nes visiems labai smagu, kad lietuviški cepelinai  panašūs į amerikietiško futbolo kamuolius.

Ne mažiau smagu buvo ir pusiaukelėje tarp Vilniaus ir Kauno. Ten – sename  Bačkonių dvarelio restorane kaip niekad triūsė šeimininkės. Net du didžiulius katilus cepelinų išvirė svečiams bačkoniškiai. Žmonės vis plaukė ir plaukė į Bačkonis, prašė dar ir dar cepelinų. Per sekmadienį jų suvalgė tiek, kad pirmadieniui – antrai cepelinų dienai – kitoniško  lietuviškos virtuvės šedevro jau nebeliko, nors žinia – pakepinti cepelinai  – visiškai kitas patiekalas!

Cepelinų diena aidėjo ir Kaune. Ten – Bernelių užeigose – nuo pat pirmųjų švenčių linksmai solidarizuojamasi su viso pasaulio lietuviais ir cepelinų mėgėjais. Šiais metais Berneliai surengė proginę loteriją – kiekvienas sekmadienį kirtęs cepelinų, galėjo gauti pakvietimus į kiną.

Penktoji Pasaulio cepelinų diena žemę apskriejo kaip nauji metai. Čia – Lietuvoje – gausiau susitelkę atradome naujų atrakcijų ir jau žymiai labiau laukiame kitų metų – World Zep Day 2019!

P. S. Su didžiuliu dėkingumu ir pagarba Juozui Vaičiūnui – Pasaulio Cepelinų dienos sumanytojui!

 

Share