Troškinys “Magija”

Pipirinis jautienos troškinio receptas yra kiek pakeistas, patobulintas ir paskanintas. Žinoma, kiekvienas gali pasakyti, kad tai – dar vienas būdas išsivirti čili sriubą…

Ingridientai:
Maždaug kilogramas maltos jautienos (kaip kas perpus maišo su kiauliena), panašiai tiek pomidorų, puskilogramis pupelių ir gardūs padažai garantuos didžiulį puodą skanėsto – juo galima pavaišinti 4 – 6 žmones.

Prepareišn:
Nieko čia sudėtingo, tiesiog per pusvalandį reikia puodan sumesti visus produktus. Paeiliui, kaip parodyta schemoje. Iš anksto reiktų gausiai pasičietkavoti česnako ir susimalti juodųjų pipirų.

„Magija“ torškinys pavadintas sąlygiškai, nes, priklausomai nuo to, kokias pupeles naudosime, gausis „juodoji“ arba „baltoji“ magija, bet būtinai su pipirais!

Hintai:
Prieš pakepinant mėsą, puodan verta įpilti kokį šaukštą aliejaus, geriausia – alyvuogių, kad neprisviltų. Paskum, jau kai sudedam pipirus ir česnaką, ima skirtis mėsos sultys ir nuo prisvilimo gelbsti jau mažiau intensyvus maišymas.

Jei troškinsime uždengę puodą dangčiu, gausis daugiau zupės, nors kaip kas mėgsta atvirkščiai – kur daugiau tirštimo.

Pagardinamas ptiekalas tarkuotu sūriu, geriausia Parmigiano-Reggiano, nors puikiai tinka ir pigesnis lietuviškas „Džiugas

Gal pasirodys mįslinga, tačiau troškinys būna skanesnis antrą kartą pašildytas ir užgeriamas alumi. Tai šeimininkės gali prisivirti didesnį puodą ir bent porą dienų troškiniu džiuginti visą šeimyną!

Galima susidėti į kokią dėžutę ir nusinešti darban – pasišildę mikrobangėje turėsite gardžius ir sočius pietus….

Share

Comments are closed.