Karvės ir traukinys

Šeštadienį netoli Kretingalės įvykdytas mirtinas triukas: pralaužę užtvarą, iš žemės ūkio kooperatinės bendrovės ganyklos laisvėn išsiveržė banda karvių. Maždaug 80 galvijų žengė per netoliese esantį geležinkelį, kai į juos rėžėsi lokomotyvas. Pirminiais duomenimis, užmušta vienuolika telyčių.

Mašinistas sako apakęs, kai ant geležinkelio bėgių pastebėjo stovint gaują karvių. Neatmetama, kad traukinys į jas įvažiavo net nestabdydamas: ką nudaužė vietoje, kaip kurioms kalė per šonkaulius, pasturgalius ir snukin, o daugelį karvių ištiko šokas, tai po incidentui banda patraukė toliau.

Oregono karvėms įprasta trankytis per geležinkelius. Tuose kraštuose pasipiktinimą kelia jų teršalai ir smarvė

Kritusių karvių mėsa surinkta ir sudėta saugoti i bendrovės sandelius. Leisgyvės ar suluošintos dabaigtos vietoje. Apylinkinių valgyklų ir kebabinės savininkams neleista nuo gelžkelio pasirinkti dvėsenos. Bendrovės direktorius įtaria, kad gyvulius, greičiausiai, bus kas pabaidęs, kad nepadejo net elektrinis piemuo.

Kas remontuos apdaužytą lokomotyvą ir atlygins jam nuostolius – nesunku nuspėti. Be to manoma, kad, taupant pinigus, gyvuliai nepuvo apdrausti nuo nelaimingų atsitikimų.

Ar čia dyvas, kad šeštadienį paryčiais iš šokių grįždamas jaunimas prisigalvoja visokių sau pramogu??

P. S. rengiant pasakojima nenukentėjo nei viena kiaulė

Share

Comments are closed.