Mobilieji ūkininkų turgeliai

Šaunusis Mindaugas Maciulevičius nepailsta diegdamas iš Airijos atsivežtą ir Lietuvoje prigijusią naujovę – Mobiliuosius ūkininkų turgelius, kai žemės ūkio produkcija, palenkdama didžiuosius prekybos centrus, keliauja tiesiai pas vartotoją. Liepos pradžioje paskelbta, kad Žemės ūkio kooperatyvas „Lietuviško ūkio kokybė“ įsteigia interneto vartus www.mobilusturgelis.lt

Kooperatyve – jau dešimt narių: ūkininkai Vytautas Giedraitis, Saulius Jasinevičius, Gediminas Cijūnaitis, Eugenijus Paliulis ir bitininkas Gintaras Cibas. Čia ir kepyklos „Pasvalio duona„, „Saimeta“, „Auškalnio duona„, mėsinė „Damsa“ ir Kasios Jankun sūrinė. Tinklapyje skelbiamas mobiliųjų ūkininkų turgelių darbo grafikas ir vietos, kur prekiauja ūkininkai. Kiekvieną dieną kur nors vis atvežami sūriai, dešros, kaimiška duona, vaisiai ir daržovės. Tačiau tas, kol kas, džiugina tik vilniečius bei kauniečius – plėsti prekybą į kitus Lietuvos miestus žadėjo kitas interneto turgus – „Tiklis“.

Ūkininkų turgūs Lietuvoje sparčiai populiarėja, tačiau internetinė prekyba maisto produktais susiduria su aiškiais sunkumais: pirkėjui neapsimoka ilgai laukti, kol atveš užsakymą; tas būna brangu, o užsakinėti susikooperavus keliems kaimynams, kaip ir urmu bendrovėms – kol kas neįprasta. Be to, kol lietuviui bus patogiau nubėgti į kokią Maxima, prekyba internete vyks vangiai.

Vis gi kooperatyvas „Lietuviško ūkio kokybė“ savo internete skelbia naudingas naujienas, nors puslapys nepritaikytas naršyti per mobiliuosius telefonus, daugelis skilčių yra neužbaigtos, tačiau esama nuorodų į Kauno ir Vilniaus savivaldybes, Žemės ūkio rūmus ir Žemės ūkio ministeriją, o įvairiais klausimais dėl kokybės ar prekybos taisyklių galima kreiptis ir į Veterinarijos tranybą. Partnerių sąrašą puošia Lietuvos šiltnamių asociacija bei Lietuvos žuvininkystės produktų gamintojų asociacija.

Dar tikimės, kad Mindaugas Maciulevičius sulauks vis didesnio palaikymo ir sėkmės, įgyvendindamas taip reikalingą ir naudingą veiklą!

Share

Comments are closed.