Darbas užsienyje (pasiūlymai)

Nesenka pigios darbo jėgos resursai Lietuvoje – daugumas emigravusių darbštuolių, sėkmės pavyzdžiais paksuj save vilioja ir kitus tėvynainius lengvesnės duonos ieškoti užsieniuose…

Danijos veislininkystės ir gyvulininkystės institutai – patogi proga užsidirbti žemės ūkio sektoriuje. Neseniai atrastos naujos darbo vietos ir veiklos erdvės pavilioja vis daugiau užsieniečių. Pastarosiomis dienomis, padedami tarpininkų, užsienin ruošiasi grupė lietuvaičių.

Didžiulės paklausos susilaukė pasiūlymai dirbti fermose kastruotojais ir sėklintojais. Gilia patirtimi ten dalijasi specialistai iš Ekvadoro (žr. nuotrauką). Ypač vertinami ne jaunų paršiokų, o didelių, senų ir ištvirkusių kuilių kastruotojai. Tam reikalingos tvirtos rankos, stipri laikysena ir mitrūs judesiai, atliekami specialiais peiliais.

Keletas Lietuvos policininkų nutarė save išbandyti naujose pareigose: du iš jų apsisprendė tapti sėklintojais, o tas vienas, apie kurį nemažai prirašyta, nusprendė būti kastruotoju. Atlikę parengiamuosius kursus danų kiaulidėse, specialistai kraunasi tašes kelionei į užsienį.

Sėklintojams keliami aukšti reikalavimai ir oreantacijos testai, tuo tarpu, lengvai įveikiami Lietuvos darbininkų – sako darbdaviai. Jie priduria, kad džiaugiasi laukdami prie disciplinuotos tvarkos pripratusių atvykėlių, kurie neblogai jaučiasi ir oreantuojasi jiems artimoje aplinkoje bei išmano darbą patikėtuose baruose.

Nupjauti bekonų kiaušai daugelyje restoranų laikomi delikatesu, todėl tikimasi, kad šie skanėstai netruks pritapti ir Rytų Europoje.

Share

2 thoughts on “Darbas užsienyje (pasiūlymai)”

  1. jettisons – tas jau taip…
    Mūsų žiniomis pirmoji darbo savaitė baigiasi be ypatingų sunkumų. Drąsieji gastarbaiteriai adaptuojasi prie vietos sąlygų ir pamažėl pamilsta savo naują amatą!

Comments are closed.