Pasaulinė cepelinų diena artėja

Kai praūžus naujametinėms šventėms kiemus apgaubia žiemiška tamsuma, niūruma ir žmones ima kamuoti depresinis liūdnumas, šviesus lietuviškas džiaugsmo spindulys nušvinta pasauliui – Juozas Vaiciunas iš Detroit (MI) sugalvojo ir prieš metus facebooke pakvietė visus Žemės gyventojus vasario 2 dieną švęsti Pasaulinę Cepelinų Dieną – Super Bowl Sunday World Zep Day!

Pasaulinė Cepelinų Diena - puikiausia proga susipažinti su Lietuva
Pasaulinė Cepelinų Diena, kai lietuviai visame pasaulyje kartu gali mėgautis savo tradiciniu patiekalu – Cepelinais

Nėra abejonės, kad Pasaulo Cepelinų Diena – puikiausia galimybė ne tik lietuviams telktis prie garuojančių lėkščių, bet ir plačiai paskleisti žinią po planetą apie lietuviškos virtuvės ilgametį šedevrą bei puošmeną – cepeliną (didžkukulį).

Pirmą kartą viso pasaulio žmonės, per socialinius tinklus raginami susidomėti ir ragauti lietuviškų cepelinų, susipažinti su receptais, tradicijomis bei aplankyti gardžiausius didžkukulius verdančius restoranus.

Kviečiu visus prisijungti, palaikyti, paskleisti ir puoselėti žinią apie Pasaulinę Cepelinų Dieną. Dalykimės savo receptais, pasamprotavimais, nuotraukais ir video, siūlykime kuo daugiau idėjų, kaip švęstina pirmoji Pasaulinė Cepelinų Diena – ar tai būtų šeimos, o gal kaimynų šventė, gal tai būtų restoranų varžytuvės – visa tai, neabejotinai, verta kuo platesnio paviešinimo ir sklaidos!

Palaikykime Pasaulio Cepelinų Dienos puslapį (Super Bowl Sunday World Zep Day) socialiniame tinkle facebook.com

 

Share