Burgeris su plėšyta kiauliena

Jei biurgerį skiriame nuo burgerio, tai pastarąjam į porą tiktų išskirtinis sumuštinių sumuštinis, žlėgtainis or amerikanskas buterbrodas (hamburgeris) su plėšyta kiauliena.

 

Amerikos hot dog’ų ir kitokio greito maisto gamintojus įkvėpia plėšytos kiaulienos receptai S. Tumelio nuotr.

Čia recepto subtilumas – estetinė vizija ir skanumingoji misija, kurios dera į taktą su laikmečiu ir pažanga. Kas krykštauja prieš burgerių (biurgeriai?) ižgalvotą netinkamumą mūsų skrandžiams, tai tegu patys pabando pasiūlyti populiarų ir kosmopolitišką užkandį kaimynams.

Kam kartais gali pasirodyti, kad burgerinėse maistas paruošiamas labai greitai. Mažu, sudedi ant paplotėlio majaus, salotos, katlieto – užberi viską ketchupu, pridedi sūrio ir apvoži bandelės viršumi, ir štai, neva, – burgeris kaip iš televizoriaus! Taip iš tikrųjų ir reikia gaminti tikrą hamburgerį.

Plėšyta kiauliena – išbandytas ir tikrų žinovų rekomenduojamas mėsiško patiekalo akcentas. O ypač rekomenduotina skeptikams, kurie į visokius hamburgerius teisingai žiūri, kaip į pusfabrikatį. Pamėginkime savo namuose ant plytos – drąsiai, ir tegu būna gardu ragaujant, užkandžiaujant bei sotinantis!

Ingredientai:

  • 4 su puse stiklinių (650-700 g) kvietinių (550 C) miltų
  • 4 šaukšteliai sausų mielių
  • 250 ml miltų
  • 2 šaukštai sviesto
  • 125 ml vandens
  • kiaušinio trynys
  • 2 šaukštai cukraus
  • 1 šaukštelis druskos

__

Tikrą Burgerio su plėšyta kiaulieną receptą rasite čia

Share